Az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsán

Olcsó horror: Az ördög benned lakozik

Az ördög benned lakozik című alacsony költségvetésű horrorfilm végzett a hét végén az észak-amerikai kasszasikerlista élén.

2012.01.09 10:41MTI

Bár az első kritikák lehúzták, és akadtak olyan nézők, akik szintén nem titkolták rossz véleményüket, az amerikai és kanadai mozikban mégis 34,5 millió dollárért (8,4 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők. A filmet forgalmazó Paramount filmstúdió, amelynek mindössze egymillió dollárjába (245 millió forintjába) került a produkció, elismerte, hogy Az ördög benned lakozik megosztja a közönséget.
   
Ahogy Don Harris, a stúdió észak-amerikai forgalmazási elnöke fogalmazott, ahányan a filmet szerették, a mozi annyi nézőt meg is rázott. A váratlanul nagy sikert Harris annak tulajdonította, hogy hasonló, a fiatalokat és a műfaj szerelmeseit célzó online marketingstratégiát alkalmaztak, mint az ugyancsak alacsony költségvetésű Parajelenségek című horror epizódjai esetében.
   
A Mission: Impossible - Fantom protokoll a péntektől vasárnapig számolt jegybevételek alapján 20,5 millió dolláros (ötmilliárd forintos) eladással a toplista második helyén végzett Észak-Amerikában. A harmadik helyet a Sherlock Holmes: Árnyjáték című akcióthriller kapta 14.1 millió dollárral (3,4 milliárd forinttal), a negyedik A tetovált lány lett 11,3 milliós (2,7 milliárd forintos) bevétellel, az ötödik pedig az Alvin és a mókusok harmadik része 9,5 milliós (2,3 milliárd forintos) jegyeladással.
   
Az amerikai mozik jó hetet zártak: a Hollywood.com boxoffice-elemző honlap szerint a bevételek elérték a 144 millió dollárt (35 milliárd forintot), ami 29 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos hetének jegyeladása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.