1980

Megfilmesítik az Oktoberfestet ért terrortámadást

Megfilmesítik a világhírű müncheni sörfesztivált, az Oktoberfestet 1980-ban ért, és 13 halálos áldozatot, illetve kétszáz sebesültet követelő terrortámadást.

2012.01.07 17:23MTI

A Focus lap úgy tudja, a Die Oktoberfest-Bombe című könyv jogait a Dreamtool nevű produkciós cég vásárolta meg. A kötet szerzője, Tobias von Heymann kételkedik abban, hogy a bő harminc évvel ezelőtti terrorcselekményt magányos merénylő, egy szélsőjobboldali megszállott követte el.

Stefan Raiser producer úgy fogalmazott, az eset "riasztó példája volt az állami kudarcnak, ami nem is lehetne aktuálisabb manapság" - idézte a Focus.

A forgatás előreláthatólag 2013 év elején kezdődhet, a rendezői feladatokon ketten osztozhatnak: Claudia Prietzel és Peter Henning.

A Németországot a közelmúltban megrázó náci sorozatgyilkosságok ügye kapcsán Münchenben felerősödtek azok a hangok, amelyek az 1980-as merénylet nyomozásának újbóli megnyitását követelik. A város és a tartomány - Bajorország - vezetése hajlik is erre.

Feltételezések szerint három évtizeddel ezelőtt a 21 éves Gundolf Köhler geológushallgatót, a betiltott szélsőjobboldali Wehrsportgruppe Hoffmann nevű egyesület korábbi tagját - aki maga is életét vesztette a támadásban - elsietve kiáltották ki frusztrált magányos elkövetőnek.

Az ügyészség mindeddig új bizonyítékok hiányára hivatkozva elhárította az akták ismételt megnyitását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.