Zárt körben mutatta be Nolan

Hét perc az új Batman-filmből

Christopher Nolan hét percnyi előzetest mutatott be a egy csütörtöki zárt körű Los Angeles-i vetítésen A sötét lovag - Felemelkedés című legújabb Batman-filmjéből.

2011.12.09 19:37MTI

A brit rendező személyesen is megjelent a szokatlan bemutatón, amelyen mint elmagyarázta, tulajdonképpen a film prológusát láthatták a szerencsések. Ráadásként végül azokat a jeleneteket is lepergette, amelyek végül kikerültek a produkcióból.
   
Nolan hangsúlyozta, hogy mennyire szereti az IMAX-technikát. Mint mondta: annak ellenére, hogy még az ő születése előtt fejlesztették ki, messze a legjobb képalkotási formának tartja.
   
Semmit sem árult el a film cselekményéből, de arra bíztatta a megjelenteket, hogy feltétlenül IMAX-vetítésen nézzék meg a produkciót, ha majd a nyáron a mozikba kerül.
   
"Alighogy elkezdtem a vágást, úgyhogy ne kérdezzenek a befejezésről" - viccelődött a rendező.
   
A filmet gyártó Warner Bros. arra kérte a meghívott újságírókat, hogy ne osszák meg a látottakat közönségükkel. Így csupán annyit tudni, hogy a film bevezetőjének zöme egy repülőgépen játszódik, és számos kitűnő minőségű különleges - nem számítógépes - effektust tartalmaz.
   
A részlet az ismertetések szerint arra enged következtetni, hogy Nolan ott folytatta a sztorit, ahol az előző befejeződött, Gotham kerületi ügyészének, Harvey Dentnek a temetésén, és Tom Hardy is rendkívül hatásosan mutatkozik be a film főgonoszának, Bane-nek a szerepében. A prológban természetesen Batman is feltűnik néhány rövid vágás erejéig, az új Macskanő is látható, akit Anne Hathaway játszik, valamint John Blake hekus Joseph Gordon-Lewitt alakításában.
   
A magyar mozikban 2012. július 19-én lesz A sötét lovag - Felemelkedés premierje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.