Árverésre kerül a korai mű

Eladó egy dedikált Walt Disney-rajz

Eredeti, aláírt korai Walt Disney-rajz kerül kalapács alá a héten Renóban.

2011.11.28 15:25MTI

A fekete kalapot viselő, szivarozó férfit ábrázoló rajz a kedden az Atlantis Casino Resortban kezdődő kétnapos árverésen szerepel 1400 kikiáltási tétel között.
  
A Fill Up My Can című illusztrációt előzetesen 35-50 ezer dollár (8-11 millió forint) értékűre taksálták a szakértők, aki szerint a rajz 1920 körül születhetett, még Miki egér 1928-as bemutatkozása előtt.
   
A munka egykor Ruth Disney, Disney nővérének tulajdonában volt.
   
Az aukciót szervező Fred Holabird elmondta: az eredeti és szignált Disney-rajzok nagyon ritkák, a most árverésre kerülő darab pedig ráadásul nemcsak a legkorábbi ismert rajzok közé tartozik, de az is előfordulhat, hogy az a legkorábbi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.