Elveszettnek hitték

40 éve halt meg Kerouac - most jelenik meg az új regénye

Életrajzírói és csodálói is elveszettnek hitték, Jack Kerouac halála után több mint negyven évvel mégis megjelenik az író első regénye.

2011.11.27 18:32MTI

A beatnemzedék jelképének számító szerző korai művét a Penguin Classics adja ki, a mű a The Sea is My Brother (A tenger a testvérem) címet viseli. Kerouac, aki 1969-ben halt meg, 1942-ben alig húszévesen kezdte írni a regényt, amikor az Egyesült Államok Kereskedelmi Tengerészetének szolgálatában állt.

Az Úton című világhírű kötet előtti évekről szóló könyv csütörtökön jelenik meg angol nyelven. A regény egyértelműen tükrözi Kerouac vándorlás, a meghatározott cél nélküli kóborlás iránti szenvedélyét.

A mű főszereplője Wesley Martin, egy férfi, aki "különös módon, remeteként szereti a tengert". Az író a fennálló társadalom elleni lázadóként írta le alteregóját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.