42 millió dollárt ért

Kiszívták a nézők vérét a filmtörténet legnyeglébb vámpírjai

A hálaadásnapi hétvégén megint a vámpírok báloztak az észak-amerikai mozikban: a múlt heti csúcstartó Alkonyat - Hajnalhasadás I. rész című filmre 42 millió dollárért váltottak jegyet a nézők, és ezzel ismét a toplista élére szavazták.

2011.11.28 10:42MTI

A vámpíros, vérfarkasos, tinilányoknak szánt produkció világszerte újabb 113,5 millió dollárral növelte bevételeit, így a produkció globálisan már 489,3 millió dolláros - 113 milliárd forintos - jegyeladásnál tart.

A második helyre a 70-80-as években népszerűvé vált Muppet show ismert szereplőivel készült Muppets című animációs film jutott fel 29,5 millió dolláros észak-amerikai jegyeladással. A kritikusok szinte kivétel nélkül szerették a filmet, és a nézők is elégedetten távoztak a mozikból a sebtében lefolytatott közvélemény-kutatások szerint.

A lista harmadik helyére a pingvinek táncolták fel magukat: a Táncoló talpak 2. című animáció az Egyesült Államokban és Kanadában 13,4 millió dollárt kasszírozott a pénztáraknál.

Az első öt legnézettebb produkció közé további két háromdimenziós családi film, a Karácsony Artúr és A leleményes Hugó küzdötte be magát. Előbbire 12,7 millió dollárért, utóbbira 11,4 millió dollárért vettek jegyet a nézők.

A hétvégén a My Week With Marilyn című romantikus dráma szűk körű forgalmazása is elkezdődött Amerikában. A Marilyn Monroe-t alakító Michelle Williams játékát elismeréssel fogadta a kritika, és a színésznőt több szakíró Oscar-esélyesként emlegette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.