Jogi mentességet akart

Strauss-Kahn mindent megpróbált

Diplomáciai mentességére próbált hivatkozni Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója közvetlenül letartóztatása után a New York-i repülőtéren - vált ismertté csütörtökön ügyészségi iratokból.

2011.06.17 07:41MTI

A május 14-i eseményeket rekonstruáló ügyészségi dokumentumból kiderült, hogy miután a rendőrök Strauss-Kahn a New York-i JFK repülőtéren leszállították a Párizsba induló járatról, az IMF-vezér azt kérdezte tőlük: "Miről van szó?" Miután azt mondták neki, hogy a nyomozók "a város egyik szállodájában történt incidensről" akarnak vele beszélni, Strauss-Kahn azt mondta, hogy diplomáciai mentességet élvez, és kapcsolatba akar lépni a francia konzulátussal. Később azonban a rendőrségi kihallgatáson már azt mondta, hogy nem kíván élni a jogi mentességgel.

Strauss-Kahn jelenleg házi őrizetben van New Yorkban. Az amerikai hatóságok szexuális bűncselekmény elkövetésével, nemi erőszak kísérletével és törvénytelen fogva tartással vádolják. A szálloda egyik szobalánya azt állította, hogy Strauss-Kahn május 14-én a New York-i Sofitel szállodában orális szexre kényszerített őt, és kísérletet tett megerőszakolására. A politikus-közgazdász ártatlannak vallotta magát a New Yorki bíróságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.