Akár 25 évet is kaphat, ha bűnös

Ártatlannak vallotta magát Strauss-Kahn

Ártatlannak vallotta magát hétfőn a New York-i bíróságon Dominique Strauss-Kahn, az IMF volt vezérigazgatója az ellene felhozott szexuális bűncselekmény, nemi erőszak kísérlete és törvénytelen fogva tartás vádjában.

2011.06.06 18:00MTI

"Nem vagyok bűnös" - jelentette ki Strauss-Kahn, akit 25 évi szabadságvesztésre is számíthat, ha a bíróság mégis bűnösnek találná. A politikus-közgazdásznak legközelebb július 18-án kell majd megjelennie a törvényszék előtt. Strauss-Kahnnak a rendőrségen tett vallomását Joan Illuzzi-Obron ügyész szerint hamarosan nyilvánosságra fogják hozni.
   
A volt IMF-vezért szexuális bűncselekménnyel vádoló szobalány egyik ügyvédje, Kenneth Thompson kijelentette, hogy ügyfele nem áll el a vádtól és nem egyezik bele a peren kívüli anyagi kompenzációban.
   
"Dominique Strauss-Kahn összes hatalma, pénze és befolyása sem képes megakadályozni azt, hogy kiderüljön, mi történt a szállodai szobában" - jelentette ki Thompson a New York Post bulvárlapnak nyilatkozva. Az ügyvéd szerint a szobalány tanúskodni fog és "a világ elé tárja, hogy mi történt vele".
   
A 32 éves szobalány szerint Strauss-Kahn május 14-én a New York-i Sofitel szállodában kényszerítette orális szexre és kísérletet tett megerőszakolására. A bíróság épülete előtt több tucat női szállodai alkalmazott tüntetett Strauss-Kahn ellen, aki a felesége, Anne Sinclair társaságában jelent meg a tárgyaláson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.