Tizenöten haltak meg az éjszakai harcokban

Jemen: törzsi harcosok vonulnak a főváros felé

Kórházi források közölték: tizenöten meghaltak a kormányerők és egy törzsi vezető hívei közötti éjjeli összecsapásokban a jemeni fővárosban, Szanaában.

2011.06.02 13:26MTI

A halottak között van egy hétéves kislány, akit otthonában talált el egy gellert kapott golyó. Az utóbbi két napban 62-en vesztették életüket a szanaai összecsapásokban.
   
A SABA hivatalos jemeni hírügynökség szerint a kormányerők több épületet visszavettek a felkelőktől. Ugyanakkor a harcok miatt ideiglenesen lezárták a fővárosi repülőteret, és több járatot a déli Ádenbe tereltek - közölték repülőtéri források.

Az elnök hívei és a törzsi harcosok közötti összecsapások központja, az al-Haszaba negyed valamivel több mint tíz kilométerre található a repülőtértől.
   
Eközben több ezer felkelő vonul Szanaa felé, hogy segédkezet nyújtsanak szorult helyzetben lévő vezetőjüknek, Szádek al-Ahmar sejknek. A törzsi harcosok Szanaától 15 kilométerre északra egy úttorlasznál összecsapásba keveredtek Ali Abdalláh Száleh elnök erőivel. Áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.
   
A szerdai volt a harmadik éjjel, hogy harcok zajlottak a befolyásos hásid törzsi szövetséget vezető Ahmar és Száleh emberei között. Csak szerdán 47-en haltak meg a fővárosi összecsapásokban.
   
A Szanaától 270 kilométerrel délre található Taizzban ezalatt az elnöki palota és a köztársasági gárda tábora körül zajlottak harcok: a katonák a 33 éve hatalmon lévő Száleh távozását követelő tüntetőkre lőttek. Vasárnap óta ötvennél több tiltakozót öltek meg Taizzban. A több hete zajló jemeni tüntetések május 23-án vettek véres fordulatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.