Továbbra is heves tüntetések folynak ellene

Jemen: lehetősége van a per nélküli távozásra Száleh elnöknek?

Egy magas rangú ellenzéki vezető, Haszan Zájid kijelentette: Ali Abdalláh Száleh jemeni elnök, aki ellen heves tüntetések folynak, lehetőséget kapott a harminc napon belüli lemondásra, olyan garanciával, hogy nem kell bíróság elé állnia.

2011.04.21 13:42MTI

 A válságból való kilábalás érdekében folytatott tárgyalásokról szólva Zájid olyan javaslatot idézett csütörtökön az AFP hírügynökségnek, amely "Száleh elnök lemondását és amnesztiatörvény kihirdetését" irányozza elő. "Ez az ajánlat csak az elnök beleegyezésére vár" - tette hozzá.
   
Ha az államfő beleegyezik, akkor feladatköreit átadja alelnökének harminc napra, s ezalatt hivatalosan is benyújtja lemondását. Az alelnök ezután két hónapig töltené be az ideiglenes elnöki tisztséget, majd új államfőt választanának - mondta az ellenzéki vezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.