Rettegnek az állampolgárok

Szíria: a belügyminisztérium szerint le kell verni a fegyveres lázadást

A szíriai belügyminisztérium kijelentette: Szíriában az ország biztonságát veszélyeztető fegyveres lázadás zajlik, amelyet le kell verni.

2011.04.19 07:10MTI

A tárca közleménye szerint néhány kormányzóságban, mint például Homszban és Bánjászban, katonákat, rendőröket és civileket lőttek le, kárt okoztak a köz- és magánvagyonban, ami arra mutat, hogy szalafista csoportok fegyveres lázadása zajlik.
   
"Nem fogjuk eltűrni ezeknek a terrorcsoportoknak a tevékenységét, amely veszélyezteti az állampolgárok biztonságát és rettegésben tartja őket" - áll a SANA hivatalos hírügynökség által nyilvánosságra hozott dokumentumban.
   
A közlemény kitért arra, hogy az aljas bűncselekmények - a rombolás, a gyilkosságok, a zavar- és félelemkeltés elkövetőire - a törvény sújt le.
   
A dokumentum felszólította a lakosságot, hogy fedjék fel a terroristák tartózkodási helyeit, és ne engedjék, hogy elvegyüljenek köztük.
   
A közel-keleti arab országban március közepe óta zajlanak heves kormányellenes tüntetések. A karhatalom rendszerint brutálisan lép fel a demonstrálók ellen.
    
Homszban hétfőre virradóra nyolc embert lőttek le. A késő esti órákra a városban 20 ezerre duzzadt az ülősztrájkot folytatók száma. Közlésük szerint mindaddig nem hagynak fel tiltakozó mozgalmukkal, míg Bassár al-Aszad elnök nem távozik a hatalomból. Sátrakat vertek fel és élelmiszerkészletet halmoztak fel az Óra téren, amelyet átkereszteltek Tahrir (Felszabadulás) térre utalva a Hoszni Mubarak elnököt távozásra kényszerítő egyiptomi népfelkelés központjára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.