Hatmillió dollár az akciók finanszírozására

WikiLeaks: az USA éveken át titokban pénzelte a szíriai ellenzéket

A WikiLeaks portál által nyilvánosságra hozott diplomáciai levelekből kiderül: a washingtoni külügyminisztérium éveken át titokban pénzelt több szíriai ellenzéki csoportot.

2011.04.18 08:11MTI

Erről a The Washington Post amerikai napilap számolt be hétfőn.
   
A táviratok szerint a minisztérium például 2006-tól kezdődően hatmillió dollárt juttatott emigrációban élő szíriaiak egy csoportjának a londoni székhelyű, műholdas Barada TV fenntartására, valamint különböző szíriai akciók finanszírozására.

A Barada TV 2009 áprilisában kezdett el sugározni. Szíriából történő tudósításai idén márciusban, az ellenzéki tüntetéssorozat kezdetekor váltak intenzívebbé.
   
George W. Bush amerikai elnök kormánya azt követően kezdte el a szíriai ellenzék pénzelését, hogy 2005-ben befagyasztotta politikai kapcsolatait Damaszkusszal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.