"Hidegvérrel rájuk lőttek"

Szíria - Homsz forrong, nőtt a tüntetés halottainak száma

Nyolc tüntetőt lőttek le a szíriai biztonsági erők az éjjel Homszban - közölte egy jogvédő aktivista hétfőn az ország középső részén lévő városban.

2011.04.18 14:52MTI

"Homsz forrong. A biztonsági erők és a rendszer orgyilkosai immár egy hónapja provokálják a fegyveres törzseket" - mondta el a brit hírügynökségnek a neve elhallgatását kérő aktivista.

Az orosz és a német hírügynökség térségbeli tudósítói szerint 15 tüntető vesztette életét a városban a hétfőre virradó éjjel. Egy szemtanú vasárnap késő este még négy halottról tudott.

"Civilek is nagy számban vonultak az utcákra Homsz különböző negyedeiben, s (a biztonságiak) hidegvérrel rájuk lőttek" - tette hozzá a Reutersnak nyilatkozó aktivista.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.