A párizsi nagykövet szerint van rá esély

Elefántcsontpart: Gbagbo a megadásról tárgyal?

A Radio France Internationale (RFI) rádióban Ally Coulibaly, akit a választást megnyerő Alassane Ouattara országa párizsi nagykövetévé nevezett ki, kijelentette: a legutóbbi elefántcsontparti elnökválasztáson vesztes, de hatalmához ragaszkodó Laurent Gbagbo "állítólag a megadásról tárgyal" hétfő óta.

2011.04.05 10:11MTI

Coulibaly, a nemzetközi közösség által Elefántcsontpart új államfőjének elismert Ouattara régi és közeli tanácsadója hozzátette: nem tudja, milyen csatornán keresztül folynak tárgyalások, és részt vesz-e azokban közvetítő.
   
Kedd reggel nehézfegyverek lövései hallatszottak Abidjanban, ahol az ENSZ-erők és a francia katonák csapásai után a Ouattarához hű csapatok intéztek támadást Gbagbo hatalmának utolsó bástyái ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.