Nem poén a piastop

Telítettek a kenyai börtönök az új alkoholtörvény miatt

Az új kenyai alkoholtörvény komoly fejfájást okoz az igazságszolgáltatásban: a kelet-afrikai ország több börtönében is megteltek a cellák.

2011.01.18 12:56MTI

A The Standard című lap keddi száma szerint ugyanis azok a szabálysértők, akik nem tudják kifizetni a harmincezer schillinges (75 ezer forintos) pénzbüntetést, börtönbe kerülnek. Nem sokkal karácsony előtt hozták a törvény, amely szerint alkoholt hétköznapokon csak 17 és 23 óra között szabad fogyasztani.

Az alkohol vásárolása viszont a nap bármely szakában engedélyezett. A törvény sok kenyai - elsősorban a szállodatulajdonosok és vendéglősök - körében heves tiltakozásokat váltott ki.

A vendéglátósok bíróságon emeltek panaszt a nekik súlyos anyagi veszteséget okozó jogszabály ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.