Nem hitchcocki fordulat

Alkoholmérgezés okozott tömeges madárpusztulást Romániában

Alkoholmérgezés végzett azzal a több tucatnyi madárral, amelyek tetemét a délkelet-romániai Konstanca kikötővárosában találták meg a hét végén.

2011.01.11 19:42MTI

A lakosok szombaton riadóztatták a helyi közegészségügyi és állatgyógyászati hatóságot (DSVSA), mivel attól tartottak, hogy a város külterületén elhullott seregélyek esetleg madárinfluenzától pusztultak el.

A madarak zúzájának vizsgálatából azonban kiderült, hogy a seregélyek a borgyártás melléktermékeként visszamaradt seprőt csipegettek, és halálukat ebből eredő alkoholmérgezés okozta - közölte kedden a DSVSA, amely egyúttal határozottan kizárta a madárinfluenza lehetőségét.

A közelmúltban a világ több táján - az Egyesült Államokban, Svédországban, Nagy-Britanniában és Olaszországban, Japánban - fordult elő különböző okokból tömeges madárpusztulás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.