Nyolcvan ember halt meg eddig

Hasmenéses járvány tizedel Haitin!

A haiti egészségügyi hatóságok csütörtöki jelentése szerint a kolera egyik válfaja vezetett annak a csaknem nyolcvan embernek a halálához, akik hasmenés tünetével betegedtek meg az utóbbi napokban az ország északi és keleti részén.

2010.10.21 19:38MTI

A járvány az északi Artibonite tartomány egyik körzetében és a keleti országrészben lévő Mirbalais településen ütötte fel a fejét: a több tucat halott között gyermekek is vannak, s a fertőzöttek száma meghaladja a kétszázat. Az érintett körzetek lakosságát a személyi higiéniás előírások fokozottabb betartására szólították fel, s szerdán megkezdődtek a vizsgálatok a gyors lefolyású (24-48 óra) kór pontos meghatározására.

Az első eredmények szerint a kolera egyik fajtája okozta a megbetegedéseket. Az egészségügyi miniszter sürgős kormányülést kezdeményezett.

A kolera sújtotta körzeteket nem érintette az a 7-es erősségű földrengés, amely január 12-én pusztított a karibi országban, s csaknem kétszázezer ember halálát okozta. Az egészségügyiek az ivóvíz rossz minőségét hozták összefüggésbe a járvány kitörésével. Eddig 31 ember halt meg Saint-Marc-ban, 26 Drouinben, 18 Vérette-ben és 3 Mirebalais-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.