Bűnügy

Több rendőr meghalt egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Egy körözött férfi elfogására készültek.

2024.04.30 09:03MTI

Négy rendőr életét vesztette, négy másik pedig megsebesült egy lövöldözésben hétfőn, amikor egy körözött férfi elfogására készültek az Egyesült Államok délkeleti részén, Észak-Karolina államban.

Johnny Jennings helyi rendőrfőnök újságíróknak arról számolt be, hogy a rendőröket lövések érték, amikor a lőfegyver illegális birtoklása miatt elítélt férfi letartóztatására készültek Charlotte városban.

A rendőrök viszonozták a tüzet, és halálos lövést adtak le a gyanúsítottra, mielőtt további lövésekkel szembesültek a házból. Egy 17 éves fiút és egy nőt őrizetbe vettek - tette hozzá. "Charlotte városának és a rendőri hivatásnak egy abszolút tragikus napjaként" jellemezte a történteket a rendőrfőnök.

Legalább egy gyanúsítottat holtan találtak az ingatlan hátsó udvarán, miután a rendőrök viszonozták a tüzet - írta a Charlotte-Mecklenburg-i rendőrség az X közösségi oldalon a mintegy három órán át tartó összecsapást követően.

Joe Biden amerikai elnök "részvétét és támogatását" fejezte ki - tájékoztatott a Fehér Ház. Merrick Garland igazságügyi miniszter pedig nyilatkozatában "megdöbbenésének" adott hangot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.