Dzsihadistákkal

Szíria - szélsőségesekkel végeztek a mérsékeltebb felkelők

A harcban az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű iszlamista felkelőszervezet tucatnyi embere esett el. Életét vesztette az egység parancsnoka is, egy líbiai férfi.

2013.09.23 12:32MTI
Fotó: MTI

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő szélsőséges dzsihadistákkal végeztek vasárnap a mérsékelt szíriai ellenzék harcosai egy összecsapásban Szíria északi részén - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet hétfőn.

A harcban az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű iszlamista felkelőszervezet tucatnyi embere esett el. Életét vesztette az egység parancsnoka is, egy líbiai férfi. A másik oldalon, a szíriai kormánnyal szintén szemben álló Szíriai Szabad Hadsereg (SZSZH) helyi harcosai közül hatan estek el. Az összecsapás Hazanóban, Aleppó városától nyugatra történt, a török határ közelében.

Az ILIÁ és az ugyancsak iszlamista an-Nuszra Front, továbbá a mérsékeltebb felkelőcsoportok között az utóbbi időben egyre hevesebb harcok dúlnak, főként Szíria északi és keleti részén, amelyet a felkelők uralnak. Az ILIÁ és az an-Nuszra Front ugyan egyaránt radikális iszlamista szervezet, de egymás ellen is harcolnak. Szombaton az előbbiek megtámadták az utóbbiak egy támaszpontját, két harcos vesztette életét - közölte az OSDH.

A felkelők belharca értelemszerűen gyengíti a katonai küzdelmet Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen - jegyezte meg a Reuters brit hírügynökség, emlékeztetve arra, hogy eddig már több mint százezer halálos áldozata van a szíriai harcoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.