Erég bizonytalan

Washington kételkedik a szíriai vegyi fegyverek átadásában

Az Egyesült Államok meg fogja vizsgálni az indítványt, hogy Szíria nemzetközi felügyelet alá helyezze vegyi fegyvereit, de azzal kapcsolatban "komoly kételyei" vannak.

2013.09.09 20:20MTI

Harf szerint a vegyi fegyverek Szíria általi feladására vonatkozó, az orosz és a szíriai diplomácia vezetője által megszellőztetett indítvány mögött időhúzási taktika húzódhat. A szóvivő hangsúlyozta, hogy John Kerry külügyminiszter Londonban nem terjesztett elő konkrét javaslatot azzal, hogy kijelentette: Bassár el-Aszad szíriai elnök véget vethetne a válságnak, ha beszolgáltatná vegyi fegyvereit.

A Fehér Ház hétfőn közölte, hogy 14 újabb ország - köztük Magyarország csatlakozott - a G20-csoport csúcstalálkozója idején közzétett, eredetileg 11 ország által támogatott közleményhez, amely "erőteljes nemzetközi válaszlépést" sürget Szíriával szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.