A találkozó húszperces volt

Ferenc pápa fogadta Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt

Ferenc pápa magánaudiencián fogadta az ENSZ főtitkárát kedden a Vatikánban. Ban Ki Mun a nemzetközi politika első képviselője, akit Ferenc pápa megválasztása óta magánaudiencián fogadott.

2013.04.09 13:29MTI

"Az ENSZ és a Szentszék közös nézeteket és közös célokat vall" - mondta Ban az új egyházfőnek. Hangoztatta, nagy öröm számára, hogy a "világ egyik lelki vezetőjével találkozhat".
    
A pápai dolgozószobában tartott találkozó húszperces volt. A pápa kezdetben angolul, majd olaszul beszélt, a tanácskozást tolmács segítette - derült ki vatikáni hivatalos közlésből. A főtitkár az ENSZ chartáját adta ajándékba a pápának, hat nyelven.
   
A dél-koreai Ban Ki Munt 12 fős delegáció kísérte el a Vatikánba. Az ENSZ főtitkárát Rómában Giorgio Napolitano olasz államfő is fogadta, valamint találkozott Mario Monti ügyvivő kormányfővel is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.