"Elsőrendű és alpvető szerepük van"

A nők szerepét méltatta Ferenc pápa

A nőknek és a fiataloknak a hit erősítésében és terjesztésében betöltött szerepét hangsúlyozta Ferenc pápa a szerdai általános audiencián.

2013.04.03 12:50MTI

A nők és nem a tanítványok voltak Krisztus feltámadásának első tanúi. "Az Evangéliumban az akkori világban háttérbe szorult nőknek elsőrendű és alapvető szerepe van" - hangoztatta Ferenc pápa a megválasztása óta tartott második általános audienciáján. 

A nők az első számú tanúi annak, hogy Jézus él, és "az örömhírt nem tartják meg maguknak, hanem azonnal közlik". "Ez a nők missziója... Jézus él, feltámadt!" - hangsúlyozta az egyházfő a nőknek a családban játszott hitvallási szerepét. 

Hasonlóképpen buzdította a pápa a fiatalokat is, akik szintén "a hit tanúi a rossztól, háborúktól, bűntől megöregedett világban". 

"Nagyobb bizalommal éljük meg a mindennapokat, bátorsággal és elkötelezettséggel" - mondta a pápa,s arra szólította fel a keresztényeket, hogy hitüket "boldogsággal" éljék meg és bátran lépjenek ki a világba. "Máskülönben hitünk gyenge rózsavíz" - fogalmazott. 

A napsütötte Szent Péter téren tartott audiencián harmincezren hallgatták Ferenc pápát, közöttük a milánói egyházmegye tízezer zarándoka Angelo Scola érsek vezetésével. A konklávé előtt esélyes pápajelöltnek tartott Scola és Ferenc pápa átölelték egymást. Az egyházfő kedd este a nyolc évvel ezelőtt elhunyt II. János Pál sírjánál imádkozott a Szent Péter bazilika altemplomában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.