Privatizációs tervek ellen

Közlekedési sztrájksorozat Görögországban

A görög kormány megszorító intézkedései, illetve privatizációs tervei ellen kezdenek szerdán tiltakozó akciókat a közlekedésben dolgozók.

2013.04.03 09:20MTI

A hajósok és kikötői munkások szerda reggeltől sztrájkolnak, gyakorlatilag egész nap nem lesznek hajójáratok. Akciójukat támogatják a tengerügyi minisztérium, valamint a kikötők alkalmazottai is. 

Szerdán délután négytől éjfélig a vasutasok szüntetik be a munkát, és péntekig minden nap ugyanebben az időszakban sztrájkolni fognak. Az akció érinti az athéni metrót, az elővárosi vonatokat, köztük a repülőtérre vezető járatokat.

Csütörtökön csatlakoznak a munkabeszüntetéshez a légi irányítók is huszonnégy órára, csupán a görög légtérben áthaladó, illetve a katonai gépeket fogják kiszolgálni, illetve rendkívüli esetben lépnek akcióba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.