Önbíráskodás

Két tolvajt meglincselt a tömeg Egyiptomban

Meglincselt a feldühödött tömeg két tolvajt vasárnap Egyiptomban.

2013.03.17 18:00MTI

Az eset az arab ország északi részén, a Nílus folyó torkolatvidékén történt, Szamanud településen, a fővárostól, Kairótól 90 kilométerre.
   
A tudósítás szerint a feldühödött tömeg félmeztelenre vetkőztetett, összevert, végighúzott az utcán, és felakasztott a lámpavasra két férfit, akiket állítólag rajtakaptak azon, hogy megpróbálnak ellopni egy riksát.
   
A feldühödött tömeg távol tartotta a két szerencsétlen embertől azokat, akik megpróbáltak segíteni rajtuk. A rendőrség azért nem ért időben a helyszínre, mert az üzemanyaghiány miatt tüntető emberek eltorlaszolták az utakat.
   
Az eset egy héttel azután történt, hogy a rendőrségi sztrájk miatt az egyiptomi főügyész fölszólította a lakosságot: azokat, akik megszegik a törvényt, fogják el és adják át a hatóságoknak.
   
Egyiptomban Hoszni Mubarak elnök diktatórikus rendszerének 2011-es megdöntése óta jelentősen romlott a közbiztonság. A forradalom óta az arab országot lényegében folyamatos politikai és gazdasági válság sújtja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.