A vezetőt elégedettség töltötte el

"Igazi háborút" szimuláló hadgyakorlaton vett részt az észak-koreai vezető

"Igazi háborút" szimuláló, éleslövészettel végrehajtott hadgyakorlat részese volt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető.

2013.02.26 09:56MTI

"Véget nem érő zárótűz zúdult +ellenséges állásokra+, dörgésébe belerengett az ég és a föld, minden lángba borult - jelentette a KCNA hivatalos hírügynökség. - (Kimet) elégedettséggel töltötte el a lángban álló ellenséges állások látványa."
   
A KCNA tudósítása szerint a hadgyakorlaton azt próbálták ki, mennyire képes a hadsereg "egy igazi háború megvívására". A manőverek helyét és idejét nem közölte a hírügynökség, de a bejelentést feltehetően a dél-koreai elnöki beiktatáshoz időzítették.
   
Pak Gun Hje, Dél-Korea első női elnöke hétfői beiktatási beszédében hangsúlyozta, hogy nem fogja eltűrni a legcsekélyebb provokációt sem Észak részéről, amely február közepén végrehajtotta harmadik nukleáris kísérletét. Az új államfő mindamellett azt ígérte, hogy a bizalmon alapuló politikát folytat majd Phenjannal, szemben elődjével, a keményvonalas Ri Mjong Bakkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.