Sürgősséggel

Mali - Franciaország az ENSZ BT összehívását kérte

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását kérte Franciaország a Maliban kialakult helyzet megvitatására. A testület helyi idő szerint hétfő délután ül össze New Yorkban.

2013.01.14 07:33MTI

A francia ENSZ-misszió szóvivője szerint Párizs tájékoztatni kívánja a testületet az afrikai országban pénteken kezdődött, Franciaország által végrehajtott katonai intervencióról. Párizsi közlés szerint a beavatkozás az iszlamista csoportok dél felé történő előrenyomulásának megfékezését célozta. Laurent Fabius külügyminiszter vasárnap azt nyilatkozta, hogy a francia csapások eddig eredményesek voltak, szavai szerint a terroristák megállították a terroristákat.

Nem sokkal korábban a brit kormány bejelentette, hogy légi logisztikai segítséget nyújt Franciaországnak a Maliban zajló francia hadműveletekhez.

A Downing Street szóvivőjének tájékoztatása szerint ugyanakkor London szárazföldi harcoló alakulatokat nem küld az afrikai országba.

A brit miniszterelnöki hivatal bejelentése szerint David Cameron brit kormányfő és Francois Hollande francia elnök szombat este telefonos megbeszélésen tekintette át a Maliban kialakult helyzetet, és úgy ítélte meg, hogy az fenyegetést jelent a nemzetközi közösség számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.