A terroristák megállítása megtörtént

Francia csapások Mali északi részén

A francia erők megállították Maliban az iszlamista csoportok előrenyomulását dél felé, és jelenleg a terroristák háttérbázisait támadják északon.

2013.01.13 20:35MTI

"A terroristák megállítása megtörtént. Ma a terroristák háttérbázisaival kezdtünk el foglalkozni" - mondta Laurent Fabius francia külügyminiszter az RTL rádiónak és az LCI hírtelevíziónak adott interjúban. A külügyminiszter a Gao elleni csapásokra utalt az ország északi részén, ahol a térség urának számító Mozgalom a Nyugat-afrikai Dzsihád Egységéért (MUJAO) nevű iszlamista szervezet székhelye található. 

Fabius elmondta, hogy Algéria korlátlanul engedélyezte a francia repülők átrepülését az észak-afrikai ország légterében. Korábban a védelmi minisztérium azt közölte, hogy a francia erők vasárnap először vetettek be négy Rafale vadászbombázót, amelyek Gao közelében megsemmisítették a fegyveres csoportok egyik kiképző táborát és logisztikai raktárait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.