Javult annyit az állapota, hogy szállítható legyen

Németországban kezelik tovább az iraki elnököt

Németországba szállították Dzsalál Talabáni iraki elnököt, akit sajtóértesülések szerint szélütéssel vittek kórházba hétfőn Bagdadban.

2012.12.20 09:02MTI

Iraki tisztségviselők szerda este azt mondták, javult annyit a 79 éves politikus állapota, hogy külföldre szállíthassák.
   
Talabáni német és brit orvosai döntöttek úgy, hogy az államfő szállítható, és hogy Németországban folytassák a kezelést. Az illetékesek nem adtak pontos tájékoztatás arról, pontosan mi baja az iraki államfőnek.
   
A kurd Talabáni két évvel Szaddám Huszein diktatúrájának megdöntése után lett Irak elnöke. 2010-ben újraválasztották, mandátuma 2014-ben jár le.
   
Az idős politikust az elmúlt években többször kezelték külföldön különféle egészségügyi problémákkal. 2008-ban szívműtéten esett át az Egyesült Államokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.