Szélütés érte

Stabilizálódott az iraki államfő állapota

Stabilizálódott Dzsalál Talabáni iraki államfő állapota, akit hétfő éjjel eszméletlenül vittek kórházba Bagdadban, miután szélütés érte.

2012.12.18 14:56MTI

"Az életfunkciók normálisak és az elnök egészségi állapota stabil" - olvasható az elnöki hivatal honlapján. 
   
A német hírügynökség értesülése szerint Talabáni kómában van.
   
Néhány iraki médium már Talabáni haláláról számolt be, az elnöki hivatal azonban cáfolta ezeket a híradásokat.
   
A Medinat et-Tíb kórházban fekvő államfőt kedden meglátogatta Núri al-Máliki miniszterelnök. Állítólag az is felmerült, hogy külföldön folytassák az agyvérzést szenvedett 79 éves politikus gyógykezelését.
   
Az iraki elnök utolsó nyilvános szereplése hétfőn este volt. Az állami televízió a kormányfővel tartott találkozóját közvetítette, amelyen az ország helyzetét vitatták meg abból az alkalomból, hogy az ázsiai országból éppen egy évvel ezelőtt - 2011. december 18-án - vonultak ki az utolsó amerikai katonák.
   
Dzsalál Talabánit az elmúlt években többször kezelték külföldön. 2008 augusztusában sikeres szívműtéten esett át az Egyesült Államokban.
   
A mérsékelt kurd politikus a Kurdisztán Hazafias Uniójának (UPK) vezetője, és 2005-ben került az elnöki székbe, amivel az ország történetének első kurd államfője lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.