Beleegyezett, miután rosszul lett

Infúziót kap az éhségsztrájkoló olasz pártvezető

Beleegyezett szerdán az intravénás táplálásba az olasz Radikális Párt több mint egy hete éhségsztrájkoló főtitkára, miután az éjszaka rosszul lett.

2012.12.19 14:21MTI

Marco Pannella nyolc napot töltött szigorú éhségsztrájkkal, vagyis étel és ital nélkül azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az olasz börtönök túlzsúfoltságára, de a rosszullét hatására immár elfogadja, hogy cukros oldatot adjanak neki azon a klinikán, ahol ellenőrzés alatt tartják. A döntését ő maga jelentette be a Radio Radicaléban, miközben ismét kirohant "az olasz állam kriminális magatartása" ellen.

A 82 éves Pannellát kedden felkereste Mario Monti olasz kormányfő, aki sikertelenül igyekezett lebeszélni őt a sztrájk folytatásáról, noha ígéretet tett az itáliai börtönök helyzetének felülvizsgálására. Giorgio Napolitano államfő is szégyenteljesnek minősítette a börtönök állapotát, és felszólította a szenátust, hogy gyorsan fogadjon el törvényjavaslatot az alternatív büntetésekről a zsúfoltság enyhítése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.