Az íd al-adha idején

Izraeli légicsapás a Gázai övezetre tűzszünetben

A Hamász iszlamista mozgalom egyik harcosa meghalt, társa pedig megsebesült vasárnapra virradóra a Gázai övezet elleni izraeli légicsapásban - közölték palesztin egészségügyi források és szemtanúk.

2012.10.28 08:17MTI

A Hamász közölte: mindkét áldozat a szervezet katonai szárnyának volt a tagja.

Szemtanúk szerint izraeli harckocsik és kotrógépek vasárnapra virradóra behatoltak az övezetet területére Hán-Júnisz várostól keletre. Palesztin fegyveresek négy aknagránátot lőttek ki rájuk, az izraeli légicsapás pedig erre adott válasz volt.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy támadást hajtott végre a palesztin övezet ellen, de részletekkel nem szolgált.

Az incidens három nappal az után történt, hogy Izrael és a Hamász egyiptomi közvetítéssel tűzszünetben állapodott meg a muzulmán áldozati ünnep, az íd al-adha idejére a Gázai övezet térségében. A fegyvernyugvás szerda éjféltől lépett életbe, és elvileg az ünnep végéig, hétfőig tart. Az izraeli hadsereg azzal a feltétellel egyezett bele a tűzszünetbe, hogy teljesen megszűnnek a rakétatámadások a zsidó állam ellen. Újabb támadásokat "azonnali és könyörtelen" válaszcsapások fognak követni - figyelmeztetett a hadsereg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.