"Minden civilizált ember ellen"

"Malala megsebesítése támadás minden pakisztáni lány ellen"

A 14 éves pakisztáni lány, Malala Juszufzai megsebesítése valójában olyan támadásnak tekinthető, amely "az összes pakisztáni lány ellen" irányult.

2012.10.16 12:55MTI

Aszif Ali Zardari pakisztáni államfő, aki egy gazdasági fórumon vesz részt az azeri fővárosban, újságírók előtt hangsúlyozta: "A tálibok támadása ez ellen a fiatal lány ellen - aki 11 éves kora óta küzd a nők oktatáshoz való jogáért - minden lány ellen irányult, ez támadás volt az oktatás és minden civilizált ember ellen". A pakisztáni elnök szerint a Malala Juszufzai által folytatott tevékenység sokkal nagyobb dolog Isten szemében, mint az, amit a terroristák tesznek a vallás nevében. 

Malala Juszufzaira és két osztálytársára október 9-én lőttek rá, amikor hazafelé tartottak az iskolából Minagórában, Pakisztán északnyugati részén. Malalát a fején és a vállán érték a lövések. Állapota azóta sokat javult, a lányt kezelő orvos csoport azonban külföldi gyógykezelést javasolt neki. Ezért hétfőn Nagy-Britanniába, egy birminghami kórházba szállították, ahol többnyire Afganisztánban megsebesült katonákat látnak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.