300 ezer ember menekült Törökországba

Damaszkusz leállította a török áramimportot

Szíria leállította villamos áram behozatalát Törökországból, de török hivatalos források szerint a lépésnek nincsenek politikai indítékai.

2012.10.11 22:30MTI

Taner Yildiz török energiaügyi miniszter csütörtökön elmondta: Damaszkusz a múlt héten döntött arról, hogy nem vásárol áramot Ankarától. Szíria, amely áramszükségletének ötödét importálja Törökországból, hálózati rendszerén végez javításokat. Ankara szerint déli szomszédja bármikor felújíthatja importját.

Törökország keményen bírálja Szíriát, amiért megpróbálja leverni a 19 hónap óta tartó népfelkelést. Ugyanakkor Ankara azt is közölte, hogy nem tervezi sem az energia-, sem a vízszolgáltatás leállítását, mert az csak tovább rontana a szíriai humanitárius körülményeken. Eddig több mint 300 ezer ember menekült Szíriából Törökországba.

Yasar Arslan, az Aksa Natural Gas vezérigazgatója elmondta, hogy cégének szerződése Szíriával továbbra is érvényben van. Az üzletember arra számít, hogy amint befejeződnek a szíriai javítások, még ebben a hónapban újraindul a szállítás.

Egyelőre nem világos, milyen üzemeltetési gond merült fel. Egyes médiajelentések arról számoltak be, hogy a szíriai elektromos hálózat a kormánycsapatok és a felkelők közötti harcokban rongálódott meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.