A fedélzeten 200 menekült volt

Tovább kutatnak a Karácsony-szigetnél felborult hajó túlélői után

Hajókkal és repülőkkel kutatnak a Karácsony-sziget közelében csütörtökön történt hajószerencsétlenség túlélői után. A hajó mintegy 200 menekülttel a fedélzetén Ausztráliába tartott, amikor a viharos tengeren felborult.

2012.06.22 10:17MTI

Pénteken négy indonéz és ausztrál hadihajó, négy kereskedelmi hajó és öt ausztrál repülőgép csatlakozott a kutatáshoz, amelyet nehezítenek a viharos tenger kétméteres hullámai - közölte az ausztrál tengerészeti biztonsági hatóság szóvivője.

Mintegy 90 eltűnt ember után kutatnak, eddig 110 személyt, köztük egy 13 esztendős fiút sikerült kimentenie egy ausztrál cirkálónak és három teherszállítónak. Három holttestre is rábukkantak.

"A túlélők nagy többsége egészséges és nincs szüksége orvosi felügyeletre" - mondta a szóvivő. Egyelőre nem világos, honnan származnak a menekültek, de általában az Ausztráliába tartó legtöbb menedékkérő az erőszak és a nyomorúság elől menekül Afganisztánból, Irakból, Iránból vagy Sri Lankáról.

Ausztrál illetékesek elmondták, bár viharos a tenger, az emberek túlélhették a katasztrófát, ha volt mentőmellényük vagy belekapaszkodtak a hajóroncsba - amint azt sokan meg is tették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.