Az áldozatok száma nőni fog

Képek! Megközelíti a húszezret a szecsuani földrengés halottainak hivatalos száma

Több mint 19 500 halottja van a hétfői földrengésnek Szecsuan tartományban - közölték a kínai hatóságok.

Megrázó képek a kínai földrengés utáni állapotokról képgaléria

2008.05.15 14:07MTI

A legfrissebb adatot az Új Kína hírügynökség jelentette csütörtökön a szecsuani tartományi kormányra hivatkozva. Előző nap még mintegy 15 ezer halálos áldozatról tudtak a kínai hivatalos szervek. Több mint 72 órával a földrengés után közel 26 000 ember van a romok alatt, további 14000 embert pedig eltűntnek nyilvánítottak.

A mentőalakulatok vezetői szerint a halálos áldozatok száma akár 50 000 felett is lehet. A kínai állami televízió szintén azt jelentette csütörtök esti híradójában a kínai kormányra hivatkozva, hogy elérhette az 50 ezret a földrengés halálos áldozatainak a száma.

A mentési munkálatokat az időjárás is nehezíti, a folyamatos esőzések következtében felázott talaj az utórengések hatására bármikor megindulhat. A meredek hegyi utak mentén gyakoriak a földcsuszamlások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.