Épületek omlottak össze

Földrengés Kínában: halálos áldozatokról is beszélnek a hatóságok

Négy iskolás haláláról számolt be a kínai állami média hétfőn: a gyerekek Csongcsingban (dél-nyugat-Kínában) vesztették életüket két általános iskola összeomlásakor, amelyet a földrengés okozott.

2008.05.12 11:15MTI

A Szecsuan tartománybeli Aba megye hatóságai arról tájékoztattak, hogy épületek roppantak meg a földrengésben, néhány ház össze is dőlt, illetve károk keletkeztek a hegyvidéki utakban. Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnök azonnal Szecsuan székvárosába, Csengtuba repült, Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államfő pedig felszólította az illetékes hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent a sérültek kimentéséért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.