Ketten meghaltak

Túszok életét követelte a dán kalózellenes akció

A dán haditengerészet keddi közlése szerint egy kalózellenes akció során meghalt két túsz a szomáliai partok közelében.

2012.02.28 16:15MTI

A kalózok által megszállt teherhajót napok óta követő HDMS Absalon dán hadihajó hétfőn figyelmeztető lövéseket adott le, amikor a a teherhajó megpróbált eltávolodni a partoktól. Miután a kalózok nem voltak hajlandóak megállni, az Absalon tűz alá vette őket. A tengeri rablók erre megadták magukat - közölte Kenneth Nielsen szóvivő. A teherhajó fedélzetén 17 kalóz volt és 18 túsz. Utóbbiak közül ketten súlyosan megsebesültek, és életüket már nem lehetett megmenteni. A haditengerészet közleménye nem terjedt ki arra, hogy mi okozta a túszok sebesülését.
   
"Ketten a túszok közül olyan súlyosan megsebesültek, hogy hiába sietett a segítségére az Absalon orvosa, nem lehetet megmenteni az életüket" - áll a közleményben, amely szerint nem világos, mi okozta túszok sebesülését.
   
A HDMS Absalon tavaly november óta vesz részt a NATO kalózellenes műveletében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.