Olaszok indiai halászokat lőttek le

Durva: ártatlanokat néztek kalóznak - kivégezték őket

Az indiai rendőrség közlése szerint vasárnap őrizetbe vettek két olasz állampolgárt, akik állítólag lelőttek két indiai halászt Kerala államban.

2012.02.19 16:01MTI

A gyanúsítottakat az Enrica Lexie nevű teherhajójukról hozták ki a partra, s a közelben fekvő Wellington-szigeten hallgatják ki őket. A két férfi egy hattagú biztonsági csoport tagjai, és a gyanú szerint szerdán tüzeltek az indiai halászhajóra, amelyet kalózhajónak véltek. A két indiai halász a helyszínen belehalt a sebeibe.

Az Indiai-óceánon és az Arab-tengeren főként szomáliai kalózok rendszeresen kerítenek hatalmukba hajókat és elengedésükért váltságdíjat követelnek. Több ország - köztük India - engedélyezi hajótulajdonosoknak, hogy fegyveres őrök gondoskodjanak a vízi járművek biztonságáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.