A hadsereg főparancsnoka

Észak-koreai média: mindhalálig Kim Dzsong Un mellett

Az észak-koreai tömegtájékoztatási - az állami hírügynökség és a vezető lapok - közös újévi vezércikkben szólították fel az ország lakosságát és a hadsereget, hogy mintegy élőpajzsként védelmezzék mindhalálig az ország új vezetőjét, Kim Dzsong Unt.

2012.01.01 08:14MTI

A két hete elhalálozott Kim Dzsong Il volt vezető legkisebb fiát pénteken nevezték ki a 1,2 milliós észak-koreai hadsereg főparancsnokává, ezzel véglegesen szentesítve a nem egészen 30 éves fiatalember hatalmát.

A lapok emellett hangoztatták, hogy az idei esztendő különösen fontos lesz a hatalmas és virágzó nemzet megteremtése útján, méltóképpen a dicsőséges 2012-es esztendőhöz, amelynek kiemelkedő eseménye lesz áprilisban az új vezető nagyapja, az államalapító Kim Ir Szen századik születésnapjának a megünneplése.

A lapok bő terjedelemben foglalkoznak a hadsereg-fejlesztési tervekkel is, kiemelve, hogy a fegyveres erők tagjainak maradéktalanul meg kell bízniuk az új főparancsnokban, akinek feltétlen engedelmességgel tartoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.