Minden szükséges lépést megtesznek

Damaszkusz előállítaná a követségek megtámadóit

A szíriai belügyminisztérium csütörtökön megígérte, hogy minden szükséges jogi lépést megtesz a damaszkuszi diplomáciai képviseletek támadóinak előállítása érdekében.

2011.11.17 14:00MTI

Damaszkusz letartóztatással és bíróság előtti számonkéréssel fenyegette meg a rendbontókat.
   
A belügyminisztérium arra kérte a rendőrséget és a külföldi diplomáciai képviseleteket védő személyeket, hogy mindent tegyenek meg a hasonló esetek elkerülése érdekében.
   
Az elmúlt héten több követséget - köztük a jordániai, török, katari és marokkói képviseletet - támadtak meg feldühödött kormánypárti tüntetők.
   
Az incidenseket az ENSZ Biztonsági Tanácsa elítélte, Franciaország és Marokkó pedig visszahívta nagykövetét Szíriából.
   
Eközben csütörtökön kiszabadult két hónapos fogságából Rafah Nased szíriai pszichoanalitikus. A 66 éves asszony elengedéséért diplomaták és értelmiségiek kampányt indítottak szeptember 10-én. Férje szerint Nasedet a damaszkuszi repülőtéren tartóztatták le, mikor Párizsban élő lányához készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.