Ismét támadtak a rezsimpártiak

Marokkó is visszahívta nagykövetét Szíriából

Marokkó is visszahívta szíriai nagykövetét amiatt, hogy rezsimpárti tüntetők Damaszkuszban ismét megtámadták az észak-afrikai ország diplomáciai képviseletének épületét.

2011.11.17 09:29MTI

Taib Fásszi-Fihri külügyminiszter közölte szerda este, hogy VI. Mohamed király hozott döntést a nagykövet visszahívásáról, hogy "tiltakozzon a magát megújítani nem képes rezsim ellen".
   
Szerdán Marokkó és az Egyesült Arab Emírségek nagykövetségét is támadás érte Damaszkuszban, jóllehet a szíriai hatóságok fogadkoztak, hogy megvédik a külképviseleteket.
   
"Tegnap és tegnapelőtt is hallottunk bocsánatkéréseket, de minden megismétlődött, ráadásul nagyobb hévvel... Az elmúlt napokban elfogadhatatlan, nem spontán, következésképpen előre tervezett tüntetések voltak, és azok egyes résztvevői megtámadták külföldi országok diplomáciai képviseleteit" - mondta Fásszi-Fihri.
   
Szerdán Franciaország is visszahívta damaszkuszi nagykövetét, mivel szombaton francia érdekeltségeket támadtak meg az arab országban. Ugyanaznap Marokkó, Katar és az Egyesült Arab Emírségek nagykövetségeit is támadás érte Damaszkuszban.
   
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ezt a lehető leghatározottabban elítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.