Nem csak pénzt akart, mókát is?

Újabb szexbotrány: 18 éves lánnyal erőszakoskodott az amerikai politikus

Újabb amerikai képviselő, ezúttal a demokrata párti David Wu keveredett szexbotrányba.

2011.07.24 18:58MTI

Egy fiatal nő azt állítja: a politikus az akarata ellenére szexuális viszonyt létesített vele - közölte vasárnap a Huffington Post médiaportál.

Wu szombaton telefonon konzultált az állítólagos incidensről Nancy Pelosival, a képviselőházi demokrata kisebbség vezetőjével, de a megbeszélésről nem közöltek részleteket. A képviselőt politikai ellenfelei lemondásra szólították fel.

Az 56 éves politikus a The Oregonian című lap pénteki közlése szerint egykori iskolatársának és kampánya pénzügyi támogatójának 18 éves lányával létesített szexuális kapcsolatot, a tavaly novemberi választásokat követő időszakban.

A kongresszusi képviselővé hét alkalommal megválasztott Wu nem tagadta, hogy nemi kapcsolatot létesített az őt vádoló - egyelőre meg nem nevezett - nővel, de azt állította, hogy partnere beleegyezett az aktusba. A politikus vádlója ugyanakkor nem próbál jogi úton elégtételt venni sérelméért, mondván, hogy az esetnek nem voltak tanúi.

"Ez egy nagyon komoly ügy, és egyáltalán nem akarom ráterelni a nem kívánt publicitást, figyelmet és feszültséget egy fiatal nőre és családjára" - hangzott a politikusnak a The Oregonian cikkével kapcsolatban kiadott közleménye.

A fiatal hölgy állítása új megvilágításba helyezi azokat a panaszokat, amelyek szerint David Wu legutóbbi kampányának finisében igen furcsán viselkedett. A képviselő stábjának hét tagja mondott fel, mert Wu többször dühöngött a megbeszéléseiken, és olyan fotókat küldött szét magáról e-mailben, amelyek tigrisjelmezben ábrázolják.

A 2004-es kampány idején Wu elismerte, hogy 1976-ban a Stanford Egyetemen megpróbálta erőszakkal közösülésre bírni volt barátnőjét. David Wu válófélben van, 2009 óta külön él a feleségétől.

Az új botrány egy hónappal az után kezd körvonalazódni, hogy lemondásra kényszerült Anthony Weiner demokrata képviselő, akit sokan esélyesnek tartottak New York polgármesteri posztjára. Weiner egyebek között magáról készített szeméremsértő fotókat küldözgetett az interneten ismeretlen nőknek.

Weinert megelőzően John Ensign republikánus szenátor mondott le a mandátumáról, miután a ház etikai bizottsága vizsgálatot indított ellene, mert megpróbálta anyagi eszközökkel eltussolni, hogy viszonyt folytatott stábjának egyik tagjával. Februárban Christopher Lee republikánus képviselő távozott, mert magát félmeztelenül ábrázoló fotót küldött egy nőnek, akivel az interneten akadt össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.