Tárgyalásokat javasolnak

Elutasítják az EP-ben a palesztin állam kikiáltását

Az Európai Parlament képviselőinek több mint száz fős csoportja szerint az Európai Uniónak és tagállamainak el kellene térítenie a palesztinokat attól a szándékuktól, hogy egyoldalúan kikiáltandó államuk elismerését kérjék az ENSZ-től.

2011.07.11 17:56MTI

A konzervatív, liberális és szocialista képviselőkből összeállt csoport Catherine Ashtonhoz, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjéhez küldött levelében azzal érvelt, hogy a palesztinok és izraeliek vitáit csak tárgyalások útján lehet megoldani, nem pedig egyoldalú függetlenségi nyilatkozattal.
   
"Éppen azért kérjük a palesztinoktól, hogy tartózkodjanak az ENSZ-elismerés kérésétől, mert hiszünk az ügyük igazságosságában... Ez a lépés a szándékolttal ellentétes eredményhez vezetne, és attól tartunk, hogy csorbítaná a béke esélyeit" - hangzik a 106 europarlamenti képviselő által aláírt levél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.