Palesztinbarát aktivisták érkezését várják

Fokozott készültség a tel-avivi repülőtéren

Több száz rendőrt helyezett készenlétbe az izraeli rendőrség a tel-avivi Ben Gurion nemzetközi repülőtéren, mert arra számítanak, hogy palesztinbarát szervezetek felhívására több száz aktivista érkezik oda csütörtök este és pénteken.

2011.07.07 09:40MTI

Miki Rózenfeld, az izraeli rendőrség szóvivője megerősítette, hogy több száz rendőrt telepítettek pótlólagosan a Ben Gurionra. Izrael legnagyobb és legforgalmasabb repülőterén egyébként is több száz biztonsági ember teljesít szolgálatot.
   
Az izraeli sajtó bírálta a biztonsági intézkedések mértékét. A közszolgálati rádió szerint a hatóságok hisztérikusak, túlreagálják az ügyet. "Megőrültünk" - írta címlapján a nagy példányszámú Jediót Ahronót.
   
Palesztinbarát szervezetek felhívták szimpatizánsaikat, hogy július 8-án gyűljenek össze a tel-avivi repülőtéren, ahonnan azután elzarándokolnak a palesztinok lakta területekre. Hírek szerint több száz francia, belga, német, olasz, brit és amerikai aktivista tesz eleget a felhívásnak.
   
Jichák Aharonovics, az izraeli kormány közbiztonságért felelős minisztere - akit a szélsőjobboldali Jiszráél Béténu párt delegált a kormányba - huligánoknak nevezte az aktivistákat, és kijelentette, ha tüntetni merészelnek, rögvest kitoloncolják őket Izraelből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.