Főleg Európaiak, összesen 124-en

Kiutasításukra várnak a palesztinbarátok Izraelben

Az ország bevándorlási hatóságai közölték: összesen 124, jobbára európai palesztinbarát aktivistát tart fogva Izrael, mielőtt kiutasítja őket.

2011.07.09 10:32MTI

Szabin Hadad szóvivő elmondása szerint ezeknek az embereknek megtiltották az izraeli területre való belépést, és jelenleg helyi börtönökben vannak.
   
Mihelyt lesz elég járat, elég hely, kitoloncolják őket, de mint a bevándorlási hatóság szóvivője jelezte, sabbatkor (azaz szombaton, a zsidó heti munkaszünet napján) nem sok a repülőjárat, és a kitoloncolási eljárás némiképpen elhúzódhat. Többnyire franciák - mondta -, de vannak köztük amerikaiak, belgák, hollandok, bolgárok, spanyolok is.
   
Börtönbe azért kerültek többen is, mert a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren a fogva tartás csak 60 ember számára megoldott.
   
A helyi büntetés-végrehajtó hatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint 85 aktivistát a Tel-Avivhoz közeli Ramléban, a Givon őrző központban, 39-et pedig a beérsevai Ela börtönben tartanak fogva.
   
Izrael már csütörtökön elkezdte az aktivisták százával történő tervbe vett érkezésének megakadályozását. Elgondolásuk szerint a tel-avivi nemzetközi repülőtérre, majd onnan a megszállt palesztin területekre utaztak volna szolidaritásuk kifejezésére.

Izrael vagy érkezéskor állította elő őket, vagy még előre, az aktivisták kiindulópontjára küldött üzenetekkel, a légitársaságok lebeszélésével vette elejét a tömeges érkezéseknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.