Nagyváradon tartják fogva Mikóczyt

Elutasították: Továbbra is előzetesben marad Overdose tulajdonosa

Előzetes letartóztatásban marad Mikóczy Zoltán, az Overdose versenyló tulajdonosa és annak üzlettársa, akiknek szabadlábra helyezési kérelmét kedden megalapozatlannak találta és elutasította a nagyváradi bíróság.

2009.10.27 19:01MTI

Mikóczyt és annak magyar állampolgárságú üzlettársát, Gy. D. S.-t a múlt héten helyezték tíz napra szóló előzetes letartóztatásba. Azzal gyanúsítják őket, hogy a csődbe ment és felszámolás alatt álló romániai húsüzemükből 700 ezer lej (43 millió forint) becsült értékű gépeket próbáltak elvinni hitelezőik elől. Ellenük a múlt csütörtökön adtak ki tíz napos előzetes letartóztatási parancsot, amely vasárnap jár le.

Jelenleg a Bihar megyei rendőrség nagyváradi fogdájában vannak. A két gyanúsítottat az Élesden (Alesd) található egykori húsüzemüknek az ügyvezetője jelentette fel a rendőrségen. Ez utóbbi azt állítja: Mikóczyék kényszeríteni akarták őt, hogy hamis iratokat állítson ki a gépek származásáról.

A nagyváradi bíróság keddi közleménye megállapítja, hogy Mikóczyt a csődeljárás elkerülése miatt elkövetett csalással gyanúsítják, akárcsak üzlettársát, aki ellen az ügyészek okirat-hamisításra való felbujtás miatt is eljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.