Bűnügy

Másodfokon is tényleges életfogytiglanra ítélték az egykori rendőrgyilkost

A sértett súlyos égési sérüléseibe röviddel a kórházba szállítását követően belehalt.

2023.07.08 18:14MTI

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét, melyben különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés miatt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek egy korábban egyszer már életfogytiglanra elítélt férfit.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségnek az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye felidézi, hogy a férfi korábban Soós Lajossal és másik társával közösen többek között egy rendőrt is megölt.

A mostani ítélet szerint a férfi - miután a korábbi életfogytiglani büntetéséből feltételesen szabadlábra helyezték - hajléktalan életmódot folytatott Budapesten. 2008. augusztusában egy este egy XII. kerületi kiserdőben együtt vacsorázott egy másik hajléktalan férfival. Konfliktus alakult ki köztük, a férfi égésgyorsító folyadékkal öntötte le a sértettet, ruházatát meggyújtotta, és elhagyta a helyszínt. A sértett súlyos égési sérüléseibe röviddel a kórházba szállítását követően belehalt.

A tűzesetet követően büntetőeljárás nem indult, a bűncselekményről évekkel később az elkövető férfi önfeljelentéséből szerzett tudomást a hatóság.

A férfit első fokon a Fővárosi Törvényszék tavaly november 15-én bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettében, és életfogytig tartó szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyben a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárta.

Az elsőfokú ítélet ellen az elítélt és védője felmentésért fellebbezett, ám a Fővárosi Ítélőtábla szerdán az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, így az elkövető élete végéig fegyházban marad - olvasható az ügyészségi közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.