Hurrá, dobogósok lettünk!

Ezüstérmesek a magyarok áruházi lopásban

Egy, az áruházi lopásokról készített statisztika alapján felállított európai rangsor élén a csehek állnak, a magyarok pedig a második helyet "szerezték" meg. A harmadik helyen Franciaország áll - írja a Napi Gazdaság a British Centre for Retail Research felmérésére hivatkozva.

2008.11.27 08:12Napi Gazdaság

Az eltulajdonított termékek összértéke szerint a listavezető 10 milliárd koronás (480 millió dollár) értékkel került az élre, ez a teljes kiskereskedelmi forgalom 1,4 százalékát jelenti.

A tolvajok elsősorban ruhaneműt, szeszes italokat, kozmetikai cikkeket lopnak, de népszerűek háztartási kisgépek is.

A legtöbb bűncselekményt a karácsonyi és húsvéti ünnepek előtt követik el, ez pedig arra utal, hogy a tolvajok nem tisztelik az egyházi ünnepeket, viszont a nagy tömeg kedvez nekik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.