Előzetesben a gyanúsítottak

Betöréses lopások Győr környékén

Előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség azt a rábapordányi nőt és bodonhelyi élettársát, akik Győr kertvárosában és a közeli Győrújbarát községben betöréses lopásokat követtek el - mondta Horváth Csaba alezredes, győri kapitány kedden, sajtótájékoztatón.

2008.09.30 14:56MTI

Nyár eleje óta 17 lakásbetörés történt az érintett településeken. Az elkövetők mintegy 9 millió forintos kárt okoztak, elsősorban készpénzt és ékszereket zsákmányoltak - közölte Reinhoffer Csaba alezredes, bűnügyi osztályvezető. 

A páros elkövetési módszeréről elmondta: a gyanúsítottak bejárták a települések utcáit, és a nagyobb zsákmánnyal kecsegtető, módosabb házakat választották ki. A telefonkönyvet is segítségül hívták; elkezdték vezetékes telefonon hívogatni a kiszemelt házak tulajdonosait, s ha nem vették fel a telefont, akkor behatoltak a lakásba. Felkészültek arra is, hogy harcképtelenné tegyék a házőrzőket: olcsón vásárolt kolbászt egy speciális, az állatok altatására, nyugtatására használatos géllel kenték be, s úgy dobták a kutyák elé. 

A gyanúsítottak lakóhelyén tartott házkutatások során bűncselekményekből származó tárgyakat, egyebek között készpénzt, arany ékszereket, mobiltelefonokat, okmányokat, bankkártyát találtak a rendőrök. A nő büntetlen előéletű, élettársa azonban már hétszer volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt. A kihallgatási jegyzőkönyvek alapján a páros mostanáig kilenc lakásbetörés elkövetését ismerte el. A betöréses lopássorozat büntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés lehet - mondta a bűnügyi osztály vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.