Az ügyész három nap gondolkodási időt kért

Emberrablásért ítéltek el volt kisvárdai rendőröket

Az elsőfokon eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság társtettesként elkövetett emberrablásért ítélt el két volt kisvárdai rendőrt és öt civilt Nyíregyházán szerdán.

2008.09.10 12:12MTI

A korábban járőrként szolgálatot teljesítő két rendőrt, akiket lebukásuk után azonnal elbocsátottak az állomány tagjai közül, valamint négy civil személyt kettő és négy év közötti, további egy civilt pedig bűnsegédi közreműködéséért egy év hat hónap, három évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a szabolcsi bíróság Bálint Tibor által vezetett büntetőtanácsa. A tényállás szerint a vádlottak csempészcigaretta vásárlásával foglalkoztak, s egy ilyen ügy fejleményeként követték el az emberrablást.
 
Egyik társukat, aki rendőr volt, átverték az eladók, mert az általa dohányáru helyett papírral kitömött dobozokat adtak át neki. Az átverés felfedezése után a kifizetett pénzt a héttagú csoport erőszakkal, egy túszt ejtve próbálta visszaszerezni. Az ítélet kihirdetése után az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg a védők és a vádlottak az emberrablási minősítés önbíráskodásra való változtatásáért és enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.